Γιουβαρλάκια αυγολέμονο κρέμα

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο κρέμα

Η συνταγή είναι απλή και καταπληκτική, δοκιμασμένη και πολλαπλώς επιτυχημένη! Μεγαλώνουμε παιδιά, καλλιεργούμε συναισθηματική νοημοσύνη, δημιουργούμε οικογενειακές παραδόσεις και αναμνήσεις που θα μοσχοβολάνε δυόσμο για πάντα στην ψυχή!
 
Για 4-6 μερίδες
Για 20 γιουβαρλάκια (από 2 κουταλιές μείγματος κιμά των 15 ml) ή 40 (από 1 κουταλιά)
 
5 κούπες νερό ή ζωμό κρέατος
 
Για το μείγμα του κιμά:
1/2 κιλού κιμά από μοσχαράκι
1/4 κούπας ρύζι γλασέ 
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο   
μαϊντανό ψιλοκομμένο
άγριο δυόσμο ή άνηθο
2 κουταλιές ελαιόλαδο   
αλάτι, πιπέρια
αλεύρι για το τύλιγμα και 1 κουταλιά αλεύρι διαλυμένη σε λίγο κρύο νερό

ελαιόλαδο   
2 αυγά, χυμό λεμονιού
φρεσκοαλεσμένα πιπέρια

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο κρέμα  Γιουβαρλάκια αυγολέμονο κρέμα

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο κρέμα  Γιουβαρλάκια αυγολέμονο κρέμα

1. Ζυμώνουμε τον κιμά. Χωρίζουμε σε μικρά ή πολύ μικρά γιουβαρλάκια. Αλευρώνουμε.
2. Βράζουμε το νερό. Προσθέτουμε τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια, ελαιόλαδο, το δαλυμένο αλεύρι και αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30'.
3. Χτυπάμε 2 αυγά, ρίχνουμε χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα και ανακατεύουμε καλά.

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο κρέμα

4. Γαρνίρουμε με δυόσμο και σερβίρουμε με φρεσκοαλεσμένα πιπέρια.
 
Σημ.: Τα πιπέρια όσο περισσότερο βράζουν μέσα στο φαγητό, τόσο χάνουν το άρωμα και την ωραία γεύση τους.

Προσθήκη νέου σχολίου


 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.