Xοιρινό πρασοσέλινο

Χοιρινό πρασοσέλινοΠαραδοσιακή γεύση. Χοιρινή σπάλα με λευκό κρασί, με γλυκά πράσα, αρωματικό σέλινο και αυγολέμονο. Μαζί με χριστουγεννιάτικες εικόνες της διατροφικής μας μνήμης...

Μερίδες 6 (από 2 κομμάτια κρέατος)

κιλό πράσα
1 κιλό τρυφερά κοτσάνια και φύλλα σέλινου
ελαιόλαδο
1 ½ κιλού χοιρινή σπάλα
αλάτι
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 κούπα νερό
2 αυγά
½ κούπας χυμό λεμονιού
πιπέρια φρεσκοαλεσμένα

1. Καθαρίζουμε (πετάμε όλα τα σκληρά σκούρα πράσινα φύλλα), πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια. Τα βράζουμε για 10΄ και τα σουρώνουμε.
2. Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το σέλινο. Βράζουμε για 2-3΄ και σουρώνουμε.
Χοιρινό πρασοσέλινο  Χοιρινό πρασοσέλινο 
3. Σοτάρουμε το κρέας καλά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
4. Προσθέτουμε τα πράσα και σιγοβράζουμε για 15΄ ακόμη. Προσθέτουμε το σέλινο και σιγοβράζουμε για άλλα 15΄(συνολικός χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 30΄).
Χοιρινό πρασοσέλινο  Χοιρινό πρασοσέλινο
5. Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, προσθέτοντας ζουμί από το φαγητό. Αδειάζουμε στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.
Σερβίρουμε με φρεσκοαλεσμένα πιπέρια.

Σημ.:

Χοιρινό πρασοσέλινο

 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.